Etiketter

22 juli 2007

Kom och se-festivalen

Kom och se-festivalen i Edsbyn (i år 18-22 juli) gästades i år av bl.a. Liselotte J Andersson och Peter Halldorf - och, som vi tror, av vår Herre själv. I den stora "bandykyrkan" hölls både kvällsmöten (kl 18 och 20) och söndagens högmässa, och i S:t Olovs kapell höll barnfestivalen till med barnmöten både klockan 11 och 18. Det pågick även en ungdomsfestival med möten typ kl. 22.22 och "frukost" 12.00, men den såg vi barnfamiljer aldrig till ;o)

Årets tema var hopp, tro och kärlek (i den ordningen) och många aspekter erbjöds i seminarier och workshops. Själva deltog vi i en pilgrimsvandring under fredagen (8.30-14.00), i kvällsmötena på onsdag och lördag samt i avslutningsgudstjänsten på söndag. Under de två senare tillfällena delade vi upp oss så att en förälder var på barnfestivalen och en på "vuxenmötet". Men i början av söndagsgudstjänsten medverkade faktiskt barnen med sång innan de gick upp till S:t Olovs kapell.

Söndagen kallas ju i både almanackan och evangelieboken för Kristi Förklarings dag. Och vi hoppas och tror att Jesus blev både förklarad och förhärligad för många människor under de här dagarna. Det är ju liksom det som är själva poängen med sådana här mötesveckor och med gudstjänster ö.h.t. - att Han ska få bli större och tydligare för oss alla.

Inga kommentarer: