Etiketter

15 juni 2008

Icke-domssöndagen

Under temat "att inte döma" firades gudstjänst på Vevlingestrand under söndagen. AK predikade, Sven och Gertrud var gudstjänstvärdar, John skötte ljudet och Andreas spelade. Övriga gudstjänstdeltagare var omkring 40 personer, varav 6 barn, så kyrkan kändes förhållandevis välfylld. AK predikade på söndagens tema samt informerade om kyrkokonferensen, "Göteborgsmötet". Sångerna som sjöngs var "Nu är det morgon", "Bara i dig", "Herre, till dig får jag komma", "Hjälp oss att acceptera" och "Ett Kristusbrev till världen"

Söndagsskolan handlade om kung David - som verkligen hade en bjälke i ögat men försökte pilla ut en flisa från andras. När han sett till att Uria dog (för att kunna gifta sej med hans fru) men kraftfullt fördömde stöld av ett litet lamm. Vi smög oss först omkring i "grottor" och låtsades vara förföljda av Saul - innan David blev kung alltså - men när det sedan började regna gick vi in, åt plommon och hörde om David i övre delen av kyrksalen. Sedan upphörde regnet och vi kunde gå ut igen. Det var ett litet experiment kan man säga - men trots stängda skjutdörrar och låga röster hörde vi nog lite för mycket av AK:s predikan (och övriga församlingen av oss) för att det skulle vara riktigt lämpligt att hålla till där igen. Vi får leta reda på en annan "regnplats" för söndagsskolan.

Folkmusikarrangemanget "Fan och hans moster", som annonserats gå av stapeln på tunet strax efter gudstjänsten, var flyttat någon annanstans, antagligen på grund av regnet. En något märklig rubrik på ett Vevlinge-arrangemang, får man kanske säga - även om vi alltså ska försöka att inte vara så dömande. Men nu kom det i alla fall inte att gå av stapeln just på Vevlinge vid gudstjänsttid, och det kanske ändå var lika bra.

Inga kommentarer: