Etiketter

22 oktober 2008

Söndagsgudstjänst om frälsningen

Frälsningen är väl varje söndags tema - men särskilt denna söndags, tydligen. Gästpredikant under pastor A-K:s lediga helg var Johan Geigant. Något färre än förra söndagen, men ändå 36 personer mötte upp vid Missionskyrkan klockan 11. Lika många som klockslaget (11 alltså) for dock iväg till pingstkyrkan, eftersom söndagsskolan fått en inbjudan till barngudstjänst på pingst. (Barnen kom sedan in med bild i Ljusnan, upptäckte vi).

Idealet är kanske att barnen sådana gånger är med i Missionskyrkan t.o.m. momentet Barnens ljus och att vi far på utflykt enbart under söndagsskoletiden - ifall det kommer ett "nytt" barn kan det kanske upplevas förvirrande att genast slussas vidare till en annan kyrka. Och så får ju båda kyrkorna glädjas åt barnens närvaro.

Men den här gången gjorde vi så här. Och det gick bra det med. De som var kvar i kyrkan sjöng psalmerna Jag vet en port som öppen står, Jag skulle vilja våga tro, Guds kärlek är som stranden och som gräset samt Det finns en väg till himmelen. Roland och Ingeborg (som spelade) sjöng några duettsånger tillsammans.



Efter gudstjänsten bjöds på soppa till förmån för Världens barn, och en del av dem som gått till pingst hann tillbaka till soppan.

Inga kommentarer: