Etiketter

18 juni 2006

Andra söndagen efter pingst

...eller om man så vill första söndagen efter Trefaldighet. För vår familj en konferenshelg i Stockholm - för Bollnäs missionsförsamling på Vevlingestrand en söndag med Inger och Stig-Lennart Mattsson. Temat är Vårt dop. Det passar bra så här efter pingst, då tusentals människor lät döpa sej, och efter Heliga Trefaldighets dag, för vi döps ju i Faderns, Sonens och den heliga Andens namn).

Vi i familjen Holmberg var som sagt på konferens i Stockholm, eller konferenser rättare sagt, för vi bevakade både Missionskyrkans konferens och Evangeliska Fosterlandsstiftelsens jubileumskonferens (150 års-). Vi delade på oss (Andreas o Jonte tog EFS o Anna-Karin o Hanna tog Missionskyrkan), men på lördagkvällen var vi tillsammans på Filadelfiakyrkan och deltog i Missionskyrkans ordinationsgudstjänst. Den leddes av Göran Zettergren, som betonade att vi alla får vara "den lärjunge som Jesus älskar". Många nya pastorer gick sedan ut tillsammans med oss i den ljumma sommarkvällen.



Söndag förmiddag var vi på gudstjänst på Skansen. Dit gick vi från Nordiska muséet i ett tåg på ca 4000 människor (polisens beräkning), lett av fanbärare och musikkår. "Dess hopp och dess härlighet världen ej ser, / men före går Herren med segerns banér." (Ur sång av Carl Olof Rosenius, som vi sjöng under vandringen). Gudstjänsten på Sollidenscenen var liksom höjdpunkten på EFS:s 150-årsjubileum och temat var - liksom för hela jubiléet - "I korsets tecken". Missionsföreståndare Anders Sjöberg talade om detta, om Jesus kors, där han led för oss och hela världen. Men många andra medverkade också, bl.a. en dockteater om förlåtelse och lovsång som fångade inte minst barnens ögon och öron.

Inga kommentarer: