Etiketter

04 juni 2006

Pingsthelg med konfirmation

En härlig pingstdag blev det i Sommarkyrkan! Ute blåste kraftig sommarvind med ganska låg temperatur, men konfirmationen skedde i väluppvärmd och välfylld kyrkolokal. Konfirmanderna tågade in under psalm 201:1-3 (En vänlig grönskas rika dräkt), och medverkade under själva gudstjänsten med både textläsning och sång. Pastor Anna-Karin ledde gudstjänsten och delade ut ballonger under punkten "Barnens ljus". Samt predikade om dagens tema: den heliga Anden. Även ledaren Kajsa och Heléne från ungdomsrådet medverkade vid förbönen för konfirmanderna. Per-Arne skötte ljudet och Andreas spelade. Förutom inledningspsalmen sjöngs "Hylla Jesus, han lever!", "Du vet väl om att du är värdefull", "Här, nära, närmre än jag anar", "Se hur gudsvinden bär", "Jag tror på en Gud som är helig och varm" och "Som sol om våren stiger".

Efter gudstjänsten var det många som lät sig väl smaka av det goda fikat i serveringen. Härmed får årets vevlingesäsong få anses vara invigd. Om det nu inte skedde redan på lördagskvällen, då Eric och Anette Anders´ uppskattade konsert fyllde kyrkan.

På måndag kväll, Annandag Pingst, kl 18.00 blir det som sagt sånggudstjänst i Sommarkyrkan med Anna-Karin och Andreas Holmberg. Och på onsdag kväll, den 7 juni, kl. 19.00, har Bollnäs-Arbrå manskör konsert där på temat "Nu är det härligt att leva".

Inga kommentarer: