Etiketter

17 september 2006

Enheten i Kristus

Idag var det Anna-Karins sista söndag som tjänstgörande pastor före barnledigheten. Temat var "Enheten i Kristus" och 30 personer deltog i gudstjänsten. "Tänk om alla vore missionare!", löd inledningen till predikan - ett citat av Torsten Åhman (med glimten i ögat ;o) Men enheten i Kristus handlar om något annat än organisatorisk sammanslagning.

För tredje söndagen idag fick vi kyrkfika efteråt (med plommon dessutom!), vilket vi tackar varmt för. Hösten har börjat bra, måste man säga!

I förbönen tänkte vi speciellt på land och folk - det är ju valdag idag. Vid kyrkfikat skrev vi ett vykort med hälsning till Blaise från Burundi som nu flyttat till Töreboda för ekonomistudier i Skövde. "I Kristus finns ej öst och väst, / ej heller syd och nord" - som lilla kyrkokören sjöng före predikan. Vi tackar Gud för vad han gett oss genom Blaise och önskar Blaise allt gott inför fortsättningen.

På onsdag klockan 18 blir det bön i kyrkan, och på lördag 10.30 något som kallas Lördagskul. Det är för barn mellan 4 och 11 år och leds av Heléne Lagerhäll och Anna-Karin Holmberg.

Nästa söndagsgudstjänst har vi besök av Olle Sundin från Söderala/Mo mfs. Välkomna!

Inga kommentarer: