Etiketter

06 maj 2007

Att växa i tro

En underbar vårsöndag, 5:e söndagen i påsktiden. Gudstjänst med nattvard - Evald och Alice kyrkvärdar, Christer ljudbordsskötare, Eva Jernqvist gudstjänstledare/predikant och Gösta Norevi "celebrant" (nattvardsledare) - med Britt och Roland som nattvardstjänare. Vid orgeln Andreas Holmberg.

Ett 30-tal gudstjänstdeltagare varav 6 barn fick lyssna till en psaltarpsalm som inledning och sjöng sedan gemensamt sången "Som ett naket frö i handen". Ruben tände barnens ljus och Eva berättade om dagens tema, att växa - som ju barnen verkligen gör både ut- och invändigt! Även om Jesus står det ju i bibeln att "han växte till i ålder och visdom inför Gud och människor."

En liten sångkör hade samlats i förväg för att öva några sånger: "Vi vill komma, vi vill gå" (lovsång) och "Är Guds kärlek såsom havet". Vi var sammanlagt 6 sångare och tack vare Christer hördes vi nog riktigt bra.

I söndagsskolan handlade det om Jesus som Guds Son, ja, som uppenbarelsen av Gud själv. Petrus och de andra lärjungarna fick också "växa i tro" - det är inte så lätt att förstå det stora Mysteriet på en gång, om vi ens gör det någonsin. Men vi får vara hos Jesus och svara honom:

Vi vill komma, vi vill gå
när du kallar "Kom och följ mig!"
Vi vill komma, vi vill gå,
vi vill säga Ja till dig.

1 kommentar:

Unknown sa...

Alltid lika trevligt att läsa om vad som händer i kyrkan i Bollnäs.

Du, i min Internet Explorer 7 (Windows XP) halkar bloggers bannerrad (den blå i överkant av fönstret) ner över din rubrik. Om du kan lägga in lite tomrum ovanför "Kyrkbloggen" så kommer det gå att se rubriken igen.

Hälsningar Kjell i Uppsala