Etiketter

16 december 2007

Bana väg för Herren

Tredje söndagen i advent firades i Bollnäs Missionskyrka med Herrens heliga nattvard. Gudstjänsten inleddes med "Bereden väg för Herran" (alla 6 verserna!) och Hovlands "Hosianna, Davids Son". Därefter följde "barnens ljus", denna gång med temat Johannes Döparen:

När tredje ljuset brinner,
då går Johannes fram.
Han visar oss på Jesus
och säger: "Se Guds Lamm!"

Efter detta sjöng vi tillsammans bibelvisan ur dagens evangelietext:

Bana väg för Herren, din Gud,
bana väg för Herren, din Gud.
Gör hans stigar raka,
gör hans stigar raka,
bana väg för Herren, din Gud.

Och så gick söndagsskolan ner i källaren, idag för ovanlighetens skull bestående endast av "pastorsbarnen". Vi pratade lite mer om Johannes, vad han hade på sej, vad han åt och vad han sysslade med där öknen och floden möttes. A-K talade antagligen om något liknande.

Kontrasten mot förra söndagens välbesökta gudstjänst var slående. Men dels passade det inte så illa vid en mer stillsam nattvardsgudstjänst som denna, i rannsakans tecken. Dels var vi ju bra precis lika många (ca 25 stycken) igår, och de allra flesta som kom idag var inte med igår, så sammanlagt ska man kanske säga att höstsnittet på 40 personer kom även denna helg (fast gudstjänsten s.a.s. var "dubblerad"). Dessutom var det flera för mej helt nya eller "long time no see"-ansikten både i går och i dag, så det låg någonting fräscht och nytt också över denna "mellansöndag". Framför allt fick vi möta den Herre, som säger: "Se, jag gör allting nytt".

Efter predikan sjöngs "Du som tronar i det höga", "O Guds Lamm" samt, för sista gången denna säsong (?) "Gå, Sion, din Konung att möta".

Inga kommentarer: