Etiketter

08 december 2007

Julfest i Freluga


På fredagskvällen var det julfest i Freluga med 32 personer närvarande. I alla åldrar, kan man säga. Ett tiotal barn deltog i lussetåget (varav 2 lucior!) och sjöng bl.a.: "Vi tackar dej, Gud, i advent", "Vi tänder ett ljus i advent", "När mörker och kyla ligger kring vårt hus", "Julen är här" och "Nu tändas tusen juleljus". I övrigt deklamerades en adventsvers och sjöngs "Staffan var en stalledräng" som soloprestationer.
Sedan hela församlingen sjungit två verser av "Gå Sion din konung att möta" talade pastor Anna-Karin om Jesus och hans "plastpappa" Josef och alla deras verktyg. (Hon hade med sej både en såg, en yxa, en drillborr, en hammare, en hyvel och en väldig massa spik!). Hon berättade om julens budskap, att Jesus var Guds Son men också en verklig människa på samma gång. Gud med oss, alltså!
Rikligt och gott fika, svettiga jullekar i lilla salen samt tomtebesök med gottpåsar var sedan liksom pricken över i, innan vi avslutade med att gemensamt be Gud som haver. Vi stadsbor får tacka både de medverkande barnen och Freluga-kretsen på det varmaste (Britt, Carin, Gertrud och Sven, John och Kerstin)!

Inga kommentarer: