Etiketter

20 januari 2008

Septuagesima - nåd och tjänst (samt Bibelns dag)

Denna söndag hade vi besök av Erika Cyrillus från Edsbyn, missionspastor och tillträdande chefredaktör för EFS:s missionstidning Budbäraren! Omkring 50 personer var närvarande, varav 9 barn. Erika predikade över episteltexten från Filipperbrevet och ledde även Barnens ljus-stunden genom att först plocka fram en väldig massa handböcker av olika slag för att slutligen presentera en kortversion av Bibeln (på endast 52 ord!).

På söndagsskolan (med 9 barn, precis som Trettondedag Jul!) pratade vi om Bibelmaratonplanschen från barntidningen Droppen som delades ut till varje barnfamilj. Den är tänkt som en uppmuntran att tillsammans läsa något ur Bibeln så ofta som möjligt. Efter ett visst antal tillfällen får man en enkel present som "premium", efter ytterligare ett antal tillfällen en något finare o.s.v.

De psalmer som sjöngs uppe i Stora salen var "Sabbatsdag, hur skön du är", "Jag vill ge dig o Herre min lovsång", "Herre, gör min Ande stilla", "Sänd av himlens sol en strimma" och "Gud, från ditt hus, vår tillflykt du oss kallar". I söndagsskolan sjöngs även "Titta, är du här" och "Ingen är för liten, ingen är för stor".

1 kommentar:

Unknown sa...

Bibeln på 52 ord? Är det något som Erika har upphovsrättsskyddat, eller får du publicera den versionen här?