Etiketter

20 januari 2008

Frälsarkrans, styrelsemöte och verksamhetsråd

I tisdags gick "frälsarkransgruppen" igång! Hela 18 personer samlades för att denna vår under pastor Anna-Karins ledning gå igenom den kristna tron med hjälp av den s.k. "Frälsarkransen" som formgivits av biskop Martin Lönnebo. Dess olikfärgade pärlor är tänkta att påminna om viktiga sidor av det kristna livet och vara en hjälp till koncentration vid den personliga andakten. (Gudspärlan, jagpärlan, doppärlan, himmelspärlan, kärlekspärlorna, hemlighetspärlorna, ökenpärlan, nattpärlan och uppståndelsepärlan. Inte minst viktiga är tystnadspärlorna som interfolierar de övriga).

Man kan använda Frälsarkransen på mycket olika sätt - alltifrån en närmast allmänreligiös metod med tyngdpunkt på samtal och reflektioner kring allmänmänskliga erfarenheter till en mer tydligt kristen profil där de olika "pärlstationerna" och erfarenheterna knyts tydligare till bibelordet och den kristna trosläran.

Följande kvällar var det styrelsemöte (onsdag) och verksamhetsråd (torsdag), då stora delar av årets arbete i församlingen planlades. Gud välsigne alltsammans!

Inga kommentarer: