Etiketter

20 juli 2008

Goda förvaltare

I söndagens gudstjänst på Vevlingestrand predikade Tore. Per-Arne skötte ljudet, Andreas och Lena var kyrkvärdar och Ingeborg spelade. Minst lika många som förra söndagen mötte upp, men en av anledningarna var att Anna-Stina slutat sina dagar under natten. En sorg, en saknad - och en tacksamhet över ett rikt liv och en stark personlighet. Gösta Norevi ledde parentationen.

Tillsammans sjöng vi bl.a. psalmerna "Herren, vår Gud, är en konung i makt och i ära" (v. 1, 4-5), "och "Jorden är Herrens". Tore sjöng också en del solosånger och predikade över evangelietexten om "den orättrådige förvaltaren". Under momentet Barnens ljus talade han med barnen om förvaltarskap - hur vi får vara rädda om både egna och andras grejor och vår gemensamma miljö, och om hur allt egentligen är Guds.

I söndagsskolan talade vi om förlåtelsen, om Guds förlåtelse och vår, med hjälp av några leksaksfigurer och Jesus berättelse om honom som fick 10000 pund efterskänkta men inte kunde ge anstånd åt den som var skyldig honom 100 denarer. Barnen fick berätta hur de tyckte att gubben borde ha gjort istället (han som flög sin medtjänare om halsen, alltså). "Ni har fått för intet, så ge då också för intet." "Förlåt oss våra skulder, liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss."

Inga kommentarer: