Etiketter

18 februari 2007

Kärlekens väg med drottning Ester

Fastlagssöndagen firades i Bollnäs Missionskyrka med en "temagudstjänst" om drottning Ester, som skymtar i dagens gammaltestamentliga text. Men pastor Eva Jernqvist lät oss följa med genom hela Esters bok i Gamla Testamentet. Hon visade hur mycket i berättelsen om Ester som pekade fram emot Jesus och påsken. Ester, som satsade sitt liv för att rädda sitt folk och sa: "Går jag förlorad, så går jag förlorad". Under momentet "barnens ljus" fick vi alla dessutom lära oss att göra handtecknen för orden DROTTNING, HJÄLPTE och MÅNGA.

Gemensamt sjöngs nr. 135 ("Se, vi går upp till Jerusalem"), 497 ("Dig tillhör äran"), 716 ("Vi ville dig se"), 698 ("Ej för att låta tjäna sig") och 361 ("Guds kärlek är det största").

Omkring 30 personer deltog i gudstjänsten, varav ca 10 i söndagsskolan i källaren. Det pålystes bl.a. att det blir sinnesrogudstjänst i Bollnäs kyrka kl 18, och (samma tid) förbön i pingstkyrkan för Kom och se-festivalen och (även det samma tid) samling med Frälsningsarmén i missionskyrkan. Mycket att välja på ikväll, alltså!

Inga kommentarer: