Etiketter

25 februari 2007

Psalmmaraton 26-27 oktober

Ja! Om Gud vill och vi får leva blir det ett "psalmmaraton" i Bollnäs sista helgen i oktober, från fredag kväll 26/10 till lördag kväll 27/10. Då ska enligt planerna alla 325 psalmer i den ekumeniska psalm- och sångboksdelen sjungas i en följd, med några pauser visserligen. Det är nämligen bra precis 20 år sedan den togs i bruk (mellan advent 1986 och början av 1988) och vi är några som tyckt att det vore kul att verkligen sjunga igenom sångerna ordentligt!

I torsdags kväll träffades Roland Åkerlund och undertecknad från Bollnäs missionsförsamling samt Lotta Norell, Ingrid Natander och Anna Fäst från Bollnäs församling inom Svenska kyrkan. Vi bestämde datum och uppläggning i grova drag, även om mycket givetvis kan ändras än. Som det ser ut just nu kommer arrangemanget att hållas i Missionskyrkan, men kommer det önskemål från andra församlingar om att hålla till där - eller turas om - är vi öppna för förslag.

Tanken är att sjunga ungefär 15-20 psalmer varje heltimme (beroende på psalmernas längd) och turas om med både sjungande och spelande. Listor där man kan anmäla sig för olika pass kommer att sättas upp efter sommaren. Men man ska givetvis också kunna komma in spontant och sjunga så många (eller få) sånger man vill och orkar.

Vi ber att detta får bli till glädje och välsignelse!

Inga kommentarer: