Etiketter

10 april 2007

Glad Påsk - Kristus är uppstånden!

Ett 50-tal personer, varav ett 10-tal barn, deltog i söndagens påskfirande med hälsningen "Kristus är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden!" Barnens ljus som tändes därframme blev på ett särskilt sätt årets påskljus och ljusa var även sångerna: "Vad ljus över griften", "Kristus lever - underbara ord", "Kristus är uppstånden, fröjda dig, min själ", "Dina händer är fulla av blommor" och "Jesus har uppstått, halleluja".

Eva J. knöt ihop dagens texter så att Jonas tecken - profeten som hamnade i havets djup men räddades därifrån på ett så märkligt sätt - hölls samman med korsets och den tomma gravens tecken. Evangelietexten handlade idag om Maria som stod och grät utanför graven men fick möta den Levande, just när hon trodde att hon mött en konstig trädgårdsvakt som gömt undan Jesus kropp. Han som bar hela världens synd är uppstånden. Han lever och vi får också leva!

Efter gudstjänsten firade vi en liten men god påskfest i knytkalasform. Och sjöng till sist Jan Arvid Hellströms barnsligt fina sång "När Jesus kom till oss och gick på jorden", där sista versen lyder:

Och om du lämnar oss en stund på jorden,
så säger du: var inte rädd, för sen
så kommer jag en dag till er tillbaka,
och då blir allt så ljust och glatt igen.
Då ser vi att du står här mitt ibland oss,
fast kanske vi har tvekat: var det sant?
Då kan vi inte finna ord att tala,
då vet vi att vi får det riktigt bra,
för då får vi va´ tillsammans du och ja´.

Inga kommentarer: