Etiketter

22 april 2007

Gubben Noa

Idag var det tredje söndagen i påsktiden - som firades med SMU-gudstjänst i Missionskyrkan, en gudstjänst i Arkens tecken! (Passar ju bra när SMU-våningen heter just Arken). Ett 40-tal deltagare hade mött upp, varav 12 barn och ett 10-tal föräldrar. Roligt att alla åldrar vågade möta upp - gudstjänsten kallades ju "gudstjänst för små och stora" i annonseringen.

Vi sjöng först "Vi sätter oss i ringen" tillsammans och lyssnade på lite bakgrund till Noa-historien, innan alla barn (och en del föräldrar) med målade djuransikten fick krypa in i den provisoriska "Arken" framme på podiet. (Nattvardsbordet var tillfälligt undanflyttat en bit).

Tillsammans sjöng vi "Om jag vore en liten mus", hörde hur regnet föll och arken flöt iväg, sjöng "Vi sitter i samma båt", diskuterade matfrågan, sjöng "Bä, bä, bä, kan du säga vem jag är?" och skickade ut en spaningsduva (Karin Alm) några gånger. När hon kom tillbaka med en olivkvist och sedan inte alls, så gick även vi andra ut ur arken.

Vi sjöng Tryggare kan ingen vara under offergången efteråt, samt Gud tycker om alla stora, Gud tycker om alla små. Anna-Karin läste löftestexten om regnbågen och ledde den gemensamma bönen innan vi avslutade med sången "Hej himlarymder".

Fika efteråt - stort tack till fikagruppen! Och lekar ledda av Heléne och Karin! Tipsrunda utomhus och stafettlekar inomhus. Korv (både grillad och kokt) till slut - ett speciellt tack till "korvgubben" Christer Lagerhäll!

Noa är en stor förebild till Jesus - han som med sitt liv och död har räddat oss alla och vill rädda oss alla till ett nytt, evigt liv med Gud! Noa är också en påminnelse om vårt ansvar för varandra och för skapelsen. Låt oss inte slarva bort vår fina natur och de arter som ännu finns kvar på jorden! Ja, Gud välsigne oss allesammans!

Inga kommentarer: