Etiketter

15 april 2007

Påskens vittnen

Andra söndagen i påsktiden firade 42 personer, varav 6 barn, genom att gå i Bollnäs Missionskyrka och höra om hur Jesus efter sin uppståndelse mötte lärjungarna vid Genesarets sjö. Bertil Persson predikade både om det och andra möten med den uppståndne. Roland Åkerlund var gudstjänstledare och hade "barnens ljus" där vi pratade om vad ett vittne är (till en bilolycka eller till Jesus´ uppståndelse!). Bertil och hans fru Gunnie framförde sånger till dragspelstoner.

Ingeborg spelade orgel till församlingssångerna "Herren lever, våga tro det", "Ge Jesus äran", "En liten stund med Jesus" och "Stå upp, förenade folk".

I söndagsskolan berättade Camilla om hur olika vi människor är skapade, men att Gud älskar oss hur vi än är och ser ut. Vi fick också be till honom och tacka för att han älskar oss.

Ja, Herre, vi får säga som aposteln Petrus: Du vet allting, Du vet att vi har dig kär. Men själva Kärleken med stort K består i att Du har älskat oss först. Och sänt din Son - d.v.s. blivit människa och utgivit Dig själv - till försoningsoffer för våra synder, som aposteln Johannes skriver.

Kan vi annat än älska Dig för det?

Inga kommentarer: