Etiketter

27 november 2007

Flott-Ingvars stängt och rivet

Missionskyrkans närmaste granne, Kebab-kungen, Flott-Ingvars, Tunnel-grillen och allt vad den har kallats, är icke mer. Den enkla enplansbyggnaden har under veckan jämnats med marken. Ovanstående bild är tagen lördagen den 24 november, och nedanstående måndagen den 26 november. Underligt känns det att konstatera faktum. Missionskyrkan har visserligen legat vid samma gata i hela 94 år vid det här laget, men i 40 av dessa år har grillen legat där, entré mot entré med kyrkan.
Jag glömmer aldrig en av de första söndagarna vår familj upplevde i Bollnäs Missionsförsamling, då grillinnehavarna kom och bjöd på kakor vid kyrktrappan. Bra PR-grej tyckte jag själv, och vår familj har vid flera tillfällen begagnat den goda grannsämjan, liksom SMU som vid sina årsmöten ofta beställt ett antal familjepizzor. Nu blir det pizzeria Milano, kantänka.
Men mitt i all nostalgisk sorgsenhet, måste vi ju konstatera att den redan nu magnifika utsikten mot Bollnäs Missionskyrka har förbättrats från bron över järnvägen. Åtminstone tills tomten ånyo bebyggs - denna gång kanske med ett femvåningshus. Den som lever får se.

Inga kommentarer: