Etiketter

27 november 2007

Domssöndag - Kristi återkomst

I söndags kom Tord Berbres till Bollnäs Missionskyrka och informerade om Gideoniterna under kyrkfikat. Men inte bara det - han predikade också. På temat "Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss? Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för att hjälpa oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom?"

En underbar text, inte minst på en Domssöndag. Vi skippade inte hela allvaret i dagens tema för det. Roland Å. som ledde gudstjänsten, läste flera av dagens texter, och vi sjöng tillsammans "Guds Son en gång i morgonglans" och "Nattens skuggor sakta viker". Liksom även "Det finns djup i Herrens godhet" samt "Herre, till dig får jag komma". Tord sjöng också några sånger till gitarr. Till postludium spelade Andreas (jag alltså) Julius Dahllöfs körkomposition "Och jag såg en ny himmel" med ord ur dagens episteltext från Uppenbarelseboken.

Vi var 31 personer totalt, varav 5 barn i söndagsskola, som talade om Jesus och himlen och änglarna. (Det blev jättefina änglar av toarullar och fint papper).

Inga kommentarer: