Etiketter

18 november 2007

Vaksamhet och väntan

Idag firade 35 personer Söndagen före Domssöndagen i Bollnäs missionskyrka. Egentligen är ju alla söndagar en "söndag före domssöndagen", före den sista, den stora (om det nu blir en söndag, förstås). Vi lever i nådens tid, brukar det heta, d.v.s. vi inbjuds alla till förlikning, till försoning. Som det uttrycks i sången "Herrens nåd är var morgon ny" som vi sjöng till inledning (första versen).

Lovsången var "Helig, helig" av Ingemar Johansson. Bibelvisorna "Du omsluter mej" och "Jag är med er alla dagar" omramade Anna-Karins predikan. Till avslutning sjöngs kollektpsalmen "Livets ljus är av evighet" och klassikern "Det är saligt på Jesus få tro".

Därefter följde församlingsmöte. Om jag som vanlig medlem får önska mej något, så är det att församlingsmötet antingen hålls i Lilla Salen eller föregås av 5 minuters paus. Det är nämligen (oavsiktligt, förstås) nästan oförskämt mot icke-medlemmar att direkt efter slutpsalmen dra igång med interna diskussioner och informationer. För det är ju ganska genant för dem att plötsligt inse att "här har jag visst inte att göra" och försöka smyga sej ut utan att störa.

Inga kommentarer: