Etiketter

17 februari 2008

Söndag med följeslagare

Andra söndagen i fastan - tema "den kämpande tron" - gästades vi av Karin Larsson från Flästa, som bott i Palestina som s.k. följeslagare en längre tid och berättade om sina erfarenheter ur framför allt palestiniernas perspektiv.. Roland Å ledde gudstjänsten och höll i "Barnens ljus", där han talade om jobbiga och svåra saker ("att städa", ansåg Jonte var jobbigt) och hur Jesus tar emot oss mitt i det svåra. Sedan höll Gösta N parentation efter Maj B, som avled för en vecka sedan. Vi sjöng en psalm till piano, nämligen "Änglarna sjunger i himlen", och sedan en sång till orgel: "De skall gå till den heliga staden".

Psalmerna "Löftena kunna ej svika" och "Jag har ofta frågor, Herre" framfördes av Örjan Unogård på gitarr. Avslutningsvis sjöng vi "Jesus är min vän den bäste" till orgel. Vi var omkring 40 personer, varav 3 var "borta".

I söndagsskolan ("Söndagskul") pratade vi (6 barn) om att Gud har skapat land likaväl som hav - om än mest hav, se medhavd jordglob - och vi sjöng sången "Säg, vem har skapat blommorna". Dessutom tillverkade vi olika berg och växter av papper, att sätta upp på stora vägglakanet där vi redan har raketer (rymden) och fiskar (havet). Vi gjorde även fruktsallad som avnjöts efteråt tillsammans med några föräldrar.

Inga kommentarer: