Etiketter

01 maj 2008

Valborgsmässoafton

En underbart varm och solig valborgsmässoafton firade vi och många andra ute på Vevlingestrand. Programmet hade "ryckts upp" såtillvida att Bollnäs/Arbrå manskör verkligen sjöng prick klockan 8 och majbrasan tändes någon halvtimme senare. Vårtalet hölls av undertecknad. Tempouppryckningen var välkommen, men folk kanske hade vant sej vid viss försening och den stora mängden infann sej inte förrän framåt halv 9-tiden.

Korv och festis såldes i stora lass. Fyrverkerier sköts upp i raketfart. Brasan brann våldsamt - det har ju varit torrt några veckor och eldningsförbud hade t.o.m. diskuterats några dagar tidigare. Men det var ju skönt att vi fick tända på!

Kvällsandakten i Sommarkyrkan hölls av församlingens pastor och ett 25-tal personer sökte sej in dit. Pastor Anna-Karin anknöt till arbetarnas fridag och arbetarrörelsens rättvisepatos genom att läsa bl.a. en text ur profeten Amos´ bok och tala om vårt ansvar för världen och varandra. Vi sjöng tillsammans "Likt vårdagssol i morgonglöd" och de två sista verserna av "Den blida vår är inne."

Inga kommentarer: