Etiketter

11 maj 2008

Vårfest på pingstafton

Exakt 30 personer firade pingstens intåg med vårfest på Missionskyrkan. Den inleddes 17.00 med välkomstdrink (druvjos!), salta pinnar och mingel på "översteprästens gård", där ett pingisbord pingisaftonen till ära stod framställt.

Därefter fick vi en klurig uppgift av värdinnan pastor AK att ta reda på bl.a. antalet träd på Brotorget, datum för Cirkus Brazil Jacks uppträdande i stan, priset på en bok om Kina i Helins skyltfönster o.s.v. - en liten stadsvandring helt enkelt i den underbara försommarkvällen. (Den som ville satt kvar och solade och pratade på gården).

Omkring 17.45 var det dags för fastare förtäring - olika medhavda pajer var uppdukade tillsammans med sallad och bröd. Fast först sjöng vi "Ja må han leva" för Fritz som fyller jämna år nu i helgen - och sedan Glädjens herre. Roland C hade tagit med sej saxen och förhöjde feststämningen med den.

Någon bit in i pajätandet var det dags för "Vår på Saltkråkan"-sången (alla har hört Tjorven sjunga den, men nu provade vi själva). Ännu lite senare "Nu grönskar det i dalens famn", också ur sångbladet, och "Helhjärtat vill jag leva" ur Cantarellen. (Sax även här). Och - surprise surprise! - hälsingesången "Såg du det landet" i lätt språklig bearbetning.

En del lekar stod på programmet, t.ex. när närvarande småbarnspappor utmanades att korsa en krokodilflod med hjälp av endast 2 magiska stenar. Förutom det kunde den som ville ständigt kunde gå ut och köra en liten pingismatch. Andreas - Kerstin, Fritz - Hanna var några av paren i det improviserade spelandet.

Under rubriken övrig underhållning måste Hans Perssons diktläsning nämnas - en synnerligen tokrolig historia om två identiskt likadana tvillingar. En sketch framfördes också av pastorsparet - om gumman som gick till doktorn för att en mus farit in genom gubbens mun när han sov på soffan.

Kaffe och saft med härliga jordgubbsbakelser förgyllde vårfestens senare del, liksom Rolfs egna musikaliska komposition som han själv känsligt framförde på sin medhavda klarinett. Till slut höll Anna-Karin en kvällsandakt och vi sjöng för första gången detta år "En vänlig grönskas rika dräkt".

Ett stort tack till serveringsgruppen, ledd av Ruth, för en storfin insats! Liksom till övriga medverkande. Liksom till ALLA närvarande, för utan folk blir det ingen fest! Liksom - först och sist - till vår Herre som gjorde denna rekordtidiga pingsthelg så somrig och skön.

Inga kommentarer: