Etiketter

09 juni 2009

Heliga Trefaldighets dag

Heliga Trefaldighets dag eller Missionsdagen firades i ett kylslaget väder - särskilt jämfört med Pingsthelgens nästan 30-gradiga temperaturer! Men gudstjänstpremiär i Sommarkyrkan var det i alla fall, och för Anna-Karin var det sista gudstjänsten före semestern.

Den inleddes dock med en liten "pilgrimsvandring" från kyrkan inne i stan till Sommarkyrkan. Vädret var som sagt inte direkt lockande, men en tapper skara på 3 vuxna och 3 barn (våra) tog sej de 3 kilometerna ut till Vevlinge.

En liten extra "attraktion" kunde sommargården bjuda på idag: Hundutställning! En hel mängd hundar av samma sort (Grand Danois?) uppförde diverse piruetter m.m. på grässlätten nedanför gravhögen och en hel mängd små tält var resta runt omkring och förstärkte evenemangskänslan. Hundutställarna var, visade det sej, alls icke missnöjda med det svala vädret, eftersom det gjorde hundarna piggare och mer rörelsevilliga än förra helgens hetta skulle ha gjort.

Somliga av oss stannade kvar och beställde hamburgertallrikar av Sara och Annica m. föräldrar. En hel massa bord var reserverade av en missionsförsamling från annan ort på helgutflykt, och det är ju roligt att konstatera att Vevlingestrand besöks även när sommarvärmen uteblir.

Inga kommentarer: