Etiketter

01 juni 2009

Några Annandagens vänner sjöng på Nordiskt tema

Sångandakten eller vad man ska kalla det klockan 11 var väl mera en manifestation i sekulariseringstider än en vanlig gudstjänst, men det kändes bra att i all enkelhet få fira Annandag Pingst. Själv skulle jag ändå vara i kyrkan och öva så...

Och vi blev fem stycken som bl.a. sjöng några danska och norska pingstpsalmer i svensk översättning, samt en rutströmsång om den helige Ande som vår mor och den nyare psalmen "Gud, när du andas över vår jord." Några exempel på Andens verk lästes mellan varven - i utdrag ur Torsten Nilssons (1925-2009) bok "Ropet och svaret". Och vi avslutade utomhus (på "översteprästens gård") med bibelvisan "Icke genom någon människas styrka eller kraft ska det ske" och välsignelsen.

Och nog är det så sant som det är sagt och skrivet. Vi behöver verkligen be om den helige Ande. Att han får använda oss trots allt som är vint och skevt i våra liv. Paulus skriver så fint om "det som är äkta i er tro" - och jag tänker på det ofta när det gäller både mej själv och andra. Han liksom förutsätter att det finns en del oäkta också - och Gud vet att våra nära och kära märker det - men trots allt samtidigt något som verkligen är äkta, som är fött och verkat av Gud!

Nu är gudstjänstverksamheten i kyrkan i stan avslutad. Men vi ser fram emot en ny fin säsong på Vevlingestrand.

Inga kommentarer: