Etiketter

16 mars 2008

Glad Palmsöndag!

I Växbo kapell var det idag över 60 personer, varav 10 barn, varav hälften från Växbo, som firade gudstjänst i ett ekumeniskt arrangemang Svenska kyrkan / Missionskyrkan. Växbo IF serverade korv och kyrkkaffe efteråt i klubbstugan. Tipspromenad också. Kanon!

Tillbaka till gudstjänsten: Till inledning fick de barn som ville gå i en "grankvistprocession" (i brist på palmer ;o) genom mittgången under det att församlingen sjöng "Dig vi lovsjunger, ärar, Jesus de fattigas konung." Komminister Lars ledde gudstjänsten och Anna-Karin predikade. Övriga sånger var: "Se, vi går upp till Jerusalem", "Jesus för världen", "Den kärlek du till världen bar" och "För att du inte tog det gudomliga". Roland sjöng tre solosånger.

Under Anna-Karins predikan om Jesus intåg i Jerusalem - där hon använde och visade en gammal söndagsskolplansch! - hade Camilla söndagsskola med de barn som ville inne i lilla salen. Vi började med lite rörelser och samtal kring vad Gud låter oss uppleva med våra sinnen - och sedan fick vi göra sprattelgubbar!

Inga kommentarer: