Etiketter

15 mars 2008

Skapelsehelg med Sven Lindström

Helgen 8-9 mars präglades för Bollnäs Missionsförsamlings del av den gemensamma "kyrkhelgen" tillsammans med Hanebo Missionsförsamling och baptisternas förre missionsföreståndare Sven Lindström, som talade över temat "Människan i skapelsen - medarbetare eller marodör?"

Ett 30-tal personer samlades till lördagskvällens samlingar i Kilafors (med fika emellan). Missionskyrkan där ligger verkligen "mitt i byn". Och Sven tog upp flera centrala bibeltexter om skapelsen och människan, och det blev tillfälle till diskussion om miljöansvar och framtidshopp.

På söndag - Jungfru Marie bebådelsedag - blev det ett riktigt "stormöte" i Bollnäs Missionskyrka på 11-gudstjänsten med omkring 70 besökare. Riktigt roligt! Vi var 9 barn i söndagsskolan och samtalade om djurens plats i skapelsen - och i påskberättelsen (åsnan! lammet! tuppen! kycklingarna!). Fast de bilder vi satte upp på "barnens altartavla" föreställde mest dinosaurier! (Inte dumt alls egentligen om man vill ge en bild av skapelsens rikedom och skörhet - det har funnits ÄNNU fler fantastiska djur än de vi idag begapar i våra djurparker).

I samband med kyrkfikat togs frågan om vårt konkreta ansvar för miljön upp än en gång. Sven berättade lite om baptisternas miljöpolicy och tog några konkreta exempel på miljövett ur boken "100 sätt att rädda världen". Det är helt klart så att vi, här som annars, behöver ledning av världens Frälsare för att bruka och bevara världen på ett vettigt sätt. Tills det - om 1 eller 100 000 år - är dags för "nya himlar och en ny jord".

Inga kommentarer: